یک راهنمای ساده (اما کامل) برای سئوی فروشگاه اینترنتی
توسط: David McSweeney
تجارت الکترونیکی بهعنوان یکی از کسبوکارهای بسیار بزرگ شناخته میشه.
چقدر بزرگ؟ خُب، فروش کلی، از محل تجارت الکترونیکی در سال ۲۰۱۴، فقط در ایالاتمتحده، از ۳۰۰ میلیارد دلار عبور کرد؛ یعنی رشدی ۳۱۰ درصدی فقط در عرض ۱۰ سال:
اما وجود پول زیاد در این حوزه به این معنیه که رقابت خیلی شدیدی هم در اینجا وجود داره. یکی از بررسیهای انجام شده نشون میده که از بین یک میلیون سایت برتر ردهبندی الکسا، ۱۱۰ هزار مورد سایت تجارت الکترونیک انگلیسیزبان وجود داره.
خیلی طبیعیه که تمامی این سایتها برای قرار گرفتن در جایگاه بالای نتایج جستجو در نیش خود باهم دیگه رقابت داشته باشن.
پس شما چطور میتونید تضمین کنید که فروشگاه اینترنتی شما به صدر نتایج جستجو بره؟
خُب، خوشبختانه خبرهای خوبی براتون داریم:
سئوی بیشتر سایتهای تجارت الکترونیک افتضاحه.
یعنی اینکه با داشتن دانش مناسب و کمی سختکوشی، بهراحتی میتونید پیشرفتهایی رو در این زمینه داشته باشید که شما رو نسبت به رقبا بالاتر میبره و بهسرعت ترافیک جستجوی شما رو افزایش میده.
برای درک بهتر این موضوع، دو مطالعه موردی (Case Study) رو براتون آماده کردیم که نشون میده:
- چطور یه فروشگاه اسباببازی استرالیایی تونست ترافیک سالبهسال جستجوی ارگانیک خودش رو (فقط در ۴ ماه) ۱۱۶٪ افزایش بده
- چطور یه خردهفروش پوشاک بریتانیایی تونست خودش رو از شر افت شدید ترافیک که توسط محتوای تکراری ایجاد شده بود نجات بده
اینجا خبری از عصای سحرآمیز و حقههای رازآلود نیست؛ تمامی اینها توصیههای قابلاجرا در زمینهی سئوی تجارت الکترونیک هستن که میتونید در سایتتون اعمال کنید.
پس بریم سراغ اولین مطالعه موردی!
ترافیک ارگانیک وبسایت ToyUniverse که یه خردهفروش اسباببازی استرالیایی هست، در طول چند سال گذشته بهطور مدام افزایش پیداکرده.
مثلاً ترافیک جستجو در ژانویه ۲۰۱۵ نسبت به ژانویه ۲۰۱۴ به میزان ۲۰٪ افزایش داشته.
این قضیه هیچ مشکلی نداره؛ افزایش خیلی خوبیه.
اما این مقدار رو با افزایشی که در ژانویه ۲۰۱۶ نسبت به ژانویه ۲۰۱۵ اتفاق افتاده مقایسه کنید:
۱۱۶٪! این همون رشدیه که ما دوست داریم ببینیم!
چیزی که مهمتره اینه که دو برابر شدن ترافیک باعث دو برابر شدن فروش میشه.
«درآمد سه ماههی شامل کریسمس 35% افزایش داشت؛ اما چیزی که برای ما بیشتر جلب توجه میکرد دو برابر شدن درآمد در همون سه هفتهی اول ماه ژانویه بود؛ در صنف اسباببازیفروشی این اتفاق بیسابقه است چون در سه ماههی اول سال معمولاً خبری نیست و رشد کردن در این دوره سخته.»
Magda De Berg, Toy Universe
این افزایش درآمد نتیجهی اقدامات سئویی بود که بین سپتامبر و دسامبر 2015 در این سایت اعمال شده بود.
توجه: دلیل مقایسه بهصورت سالبهسال اینه که تأثیر افزایشهای ناگهانی فصلی رو کمتر کنه؛ ازلحاظ آماری نامربوطه که بگیم ترافیک بین آگوست و دسامبر ۵۴۲٪ افزایش داشته (اگرچه این اتفاق واقعاً افتاده). همونطور که در نمودار زیر میبینید، ترافیک نیش اسباببازی در دسامبر خیلی بیشتر از ژانویه است اما بازهم توجه داشته باشید که افزایش تقریباً دو برابر بوده.
خُب نتایج رو دیدیدم… حالا وقتشه که بریم ببینیم چطور به اینجا رسیدن!
برای اینکه این مراحل به راحتترین شکل ممکن دنبال بشه، هر یک از اقدامات رو به سه بخش تقسیم کردیم:
- مشکل – مشکل سئویی که شناسایی کردیم
- کاری که انجام دادیم – اقدامی که برای اصلاح/بهبود اون انجام دادیم
- چرا این کار رو انجام دادیم؟ – چرا این اقدام برای سئوی تجارت الکترونیک اهمیت داره
تغییر به HTTPS
اولین تغییر ساده بود؛ سوییچ کردن کل دامین از HTTP به HTTPS.
چرا این کار رو انجام دادیمدو دلیل برای این تغییر وجود داره:
- از اونجایی که فروشگاههای اینترنتی عموماً تعدادی فرم دارن که اطلاعات شخصی کاربران رو جمعآوری میکنن، روش خوب اینه که مطمئن بشیم تمام اطلاعات رمزگذاری میشن (نهفقط جزئیات کارت بانکی)
- گوگل تائید کرده که سایتهایی که محتوا رو از طریق HTTPS منتشر میکنن، رتبهبندیشون (کمی) افزایش پیدا میکنه.
نکته:اگه یه فروشگاه اینترنتی دارید، بهتره از HTTPS در تمام بخشهای سایت استفاده کنید؛ از این راهنما استفاده کنید تا مطمئن بشید که این کار رو درست انجام میدید.
بهینهسازی صفحات شاخه
صفحات شاخه در هر فروشگاه تجارت الکترونیکی جزء صفحات هدایتکنندهی اصلی هستن و وقتی بهدرستی بهینهسازی بشن، میتونن ترافیک خوبی رو از کلیدواژههای سطح بالا روونه سایت کنن.
متأسفانه صفحات شاخه سایت Toy Universe خیلی بد بهینهسازی شده بودن و نمیتونستن از حداکثر ظرفیت این بخش برای جذب ترافیک استفاده کنن!
بهینهسازی تگهای عنوان شاخه
کاری که انجام دادیمتگهای عنوان شاخه رو بهوسیلهی یه فرمت الگویی (templated format) سادهسازی و کلیدواژههایی که قصد خرید رو مشخص میکنن (خرید/آنلاین) به این تگها اضافه کردیم.
<title>Buy {category name} {+ option of 1 or 2 relevant keywords} online at Toy Universe Australia</title>
اضافه کردن محتوای منحصربهفرد به صفحات شاخه
بهینهسازی محصولات
گاهی این عجله وجود داره که فروشگاه اینترنتی رو هر چه سریعتر و بدون توجه به نکات سئو پر از محصولات مختلف کنن. حداقل پیامد این کار اینه که احتمال قرار گرفتن این محصولات در رتبهبندی جستجو رو کاهش میده و در مواردی حتی میتونه موجب جریمههایی برای کل سایت بشه.
صفحهی هر یک از محصولات Toy Universe هم مثل صفحات شاخهها فاقد بهینهسازی صحیح بودن.
بهینهسازی توضیحات محصول
کاری که انجام دادیم
- تمام محصولات جدیدی که به سایت اضافه شدند دارای توضیحاتی دستاول هستند که قبل از آپلود شدن برای اونها نوشته شده.
- روزانه برای بین 20 الی 30 مورد از توضیحات محصولات موجود در سایت با یک توضیح دستاول و جدید به روز شدن. این کار از «بالا به پایین» انجام شده؛ یعنی از پرفروشترین محصولات شروع کردیم تا بیشترین «بهره» رو از این سرمایهگذاری بدست بیاریم. تا الآن تقریباً 90% از محصولات موجود در سایت آپدیت شدن.
- برای حفظ ثبات و همینطور افزایش سرعت تولید محتوا، تمام توضیحات مربوط به محصول با فرمت زیر نوشته شدند:
- هدر H2 با نام محصول + کلیدواژههای ثانویه
- پاراگراف معرفی (تقریباً 50 کلمه)
- فهرست ویژگیهای محصول با استفاده از بولت (Bullet)
- پاراگراف پایانی (تقریباً 50 کلمه)
- کلیپی ویدئویی از محصول (اگر وجود داشته باشد)
چرا این کار رو انجام دادیموقتی گوگل در 23 فوریه 2011 برای اولین بار از الگوریتم پاندا استفاده کرد، موجب شد تا هزاران کسبوکار فروشگاهی اینترنتی یکشبه با مشکل و افت روبرو شوند.
این الگوریتم بیرحم بود (محتوای کم یعنی محتوای کم) و فرقی نمیکرد که این محتوا در یه «مزرعه محتوا» (content farm) باشه که هزاران (یا میلیونها) صفحهی بیکیفیت داره یا در یه فروشگاه اینترنتی باشه که برای توضیحات محصولش از توضیحات تولیدکننده استفاده کرده، نتیجهی هر دو یکسان بود؛ کاهش رتبه.
مثل این:
در پنج سال گذشته چیزی تغییر نکرده یعنی اگه یه فروشگاه اینترنتی دارید باید اطمینان حاصل کنید که برای هر یک از محصولات موجود در سایتتون توضیحاتی منحصربهفرد رو ارائه میدید.
البته، اگه فواید سئو رو هم در نظر نگیریم، توضیحی که قلم خوبی داشته باشه باعث افزایش فروش میشه.
توجه:خیلی از فروشگاههای اینترنتی رو میبینم که در آمازون هم محصولاتشون رو به فروش میرسونن اما در هر دو پلتفرم از توضیحات یکسانی استفاده میکنن. فکر میکنید که کدوم یکی از این نسخهها رتبهی بالاتری بدست میاره؟
بهینهسازی تگهای عنوان محصول
کاری که انجام دادیممجدداً تگهای عنوان محصول رو بهوسیلهی یه فرمت الگویی (templated format) سادهسازی و کلیدواژههایی که قصد خرید رو مشخص میکنن (خرید/آنلاین) به این تگها اضافه کردیم.
<title>Buy {product name} {+ option of 1 or 2 relevant keywords} online at Toy Universe</title>
بهینهسازی توضیحات متای محصول
چرا این کار رو انجام دادیمتوضیحات متا گرچه بهطور مستقیم روی رتبهبندی تأثیرگذار نیست، اما اگر خوب نوشته بشه، میتونه منجر به افزایش CTR از نتایج جستجو بشه. از اونجاییکه CTR رو عموماً بهعنوان یکی از عاملهای رتبهبندی میدونن، توضیحات متای بهینه در واقع از عوامل غیرمستقیم رتبهبندی هست.
علاوهبراین، توضیحات سفارشی متا اهمیت ویژهای برای سایتهای تجارت الکترونیکی دارند چون فرصت «فروش» رو از نتایج جستجو فراهم میکنند. اشاره به USPهایی مثل «ارسال رایگان» یا «بهترین قیمت آنلاین» میتونه کلیکها و فروش بیشتری رو به دنبال داشته باشه.
نکته برای حرفهایها فرمتهای مختلف توضیحات متا رو بهوسیلهی Split Test آنالیز کنید (مثلاً با اضافه کردن قیمت در توضیحات متا) تا CTR به حداکثر مقدار ممکن برسه.
بهینهسازی تصاویر محصول
رفع خطاهای مربوط به دادههای ساختاریافته (Structured Data)
Schema Markup رو بهدرستی برای محصولات اعمال کردیم و اونها رو با ابزار تست دادههای ساختاریافتهی گوگل تائید کردیم.
اگرچه گوگل ادعا میکنه که دادههای ساختاریافته تأثیر مستقیمی در رتبهبندی نداره، استفادهی درست از rich snippets به لینکهای شما کمک میکنه تا در نتایج جستجو بارزتر باشند و این امر به نوبه خودش ممکنه باعث افزایش CTR بشه.
علاوهبراین، فقط به خاطر اینکه گوگل الآن از دادههای ساختاریافته بهعنوان عاملی برای رتبهبندی استفاده نمیکنه به این معنی نیست که در آینده هم این کار رو نکنه!
سایر تغییرات
در این بخش به چند مورد از تغییرات مهم دیگری اشاره میکنیم که برای بهبود سئوی این سایت اعمال شدند.
انتقال بلاگ به سایت اصلی
مشکلبلاگ Toy Universe توسط بلاگر میزبانی میشد و در سایت اصلی تلفیق نشده بود (با ساب دامین log.toyuniverse.com.au).
کاری که انجام دادیمبلاگ رو با آدرس toyuniverse.com.au/blog در سایت اصلی تلفیق کردیم.
چرا این کار رو انجام دادیمدرحالیکه نظرات متفاوتی دربارهی مبحث سابدامین در برابر سابفولدر (و تأثیر اون در سئو) بین متخصصان سئو وجود داره، در این تاپیک سایت Moz Q&A در فوریه 2014، Rand Fishkin این توصیه رو به مخاطبان ارائه میده:
من هنوز هم بهشدت به افراد توصیه میکنم تا تمام محتوای خودشون رو در یک سابدامین واحد نگهداری کنن. ما اخیراً تونستیم این قضیه رو با استفاده از یه سابدامین در خود سایت Moz امتحان کنیم (انتقال آموزشهای اولیهی سئو از guide.moz.com به آدرس کنونی http://moz.com/beginners-guide-to-seo). نتیجهی این کار شگفتانگیز بود؛ رتبهبندیها بهطوری باورنکردنی برای هر کلیدواژهای که به صفحه مربوط میشد افزایش داشت.
من این فرصت رو داشتم که چندین سایت دیگه رو هم که این کار رو انجام دادند ببینم و تقریباً همیشه نتایج مثبتی داشته.
من کاملاً با نظر Rand موافقم و بهطورکلی همیشه توصیهام اینه که برای محتوای اصلی (primary) از یه ساختار پوشهای (folder structure) بهجای سابدامین استفاده بشه.
حذف متن Boiler Plate از فوتر
مشکلتمام صفحات سایت یه متن boiler plate بزرگ در فوتر خودشون داشتن.
درسی که میگیریم
سایت Toy Universe تونست با صرف زمان و تلاش برای ایجاد محتوای منحصربهفرد برای محصولاتش و همچنین اعمال بهترین روشهای سفتوسخت و حساس سئو در کل سایت، ترافیک جستجوی خودش رو در مدت کوتاهی دو برابر کنه.
اونها تونستن با استفاده از یه روش «بالا به پایین» و کار کردن اولیه روی مهمترین محصولات و شاخهها، از مزایای سئو بیشترین استفاده رو ببرن و نتایج تلاششون رو خیلی زود دریافت کنن.
قدم بعدی چیه؟
در زمان نگارش این مقاله تقریباً ۹۰٪ از محصولات و تقریباً ۴۰٪ از شاخههای سایت بهروزرسانی/تکمیل شدهاند. کار همچنان ادامه داره تا محصولات/شاخههای باقی مونده تکمیل بشن و انتظار میره تا پایان ماه مارس این کار تموم بشه.
علاوهبراین، یه استراتژی لینکسازی کلاه سفید (white hat link building) رو هم شروع کردیم تا authority سایت افزایش پیدا کنه (چیزی که هنوز جزء عوامل عملکردی سئو نیست).
خُب این مطالعهی موردی اول بود… بریم سراغ مطالعهی موردی شماره ۲!
سایت بریتانیایی Spoiled Brat تقریباً به مدت ۱۰ ساله که درزمینهی خردهفروشی پوشاک و مد فعالیت میکنه و تا اوایل سال ۲۰۱۱ همواره شاهد رشدی ثابت در ترافیک و فروش بوده.
متأسفانه، مثل خیلی از سایتهای تجارت الکترونیک دیگه، در اون سال توسط الگوریتم گوگل پاندا ضربه خوردند و ترافیک جستجوی اونها بهشدت کاهش پیدا کرد.
درنهایت، بازدیدهای ارگانیک از این سایت در سپتامبر ۲۰۱۵ فقط ۹۹۹۲ مورد بود که در مقایسه سالبهسال (با سپتامبر ۲۰۱۴) تقریباً ۵۰٪ کاهش داشت.
اوضاع غمانگیز به نظر میرسید.
اما…
خبر خوب اینه که ما تونستیم مشکلاتی که منجر به افت ترافیک شده بود رو شناسایی کنیم، تغییرات لازم رو اعمال کنیم و در دورهای چهارماهه، بازگشت روند افزایش ترافیک رو شاهد باشیم.
«سال گذشته اوضاع خیلی بد شده بود و ما داشتیم بیخیال وبسایت میشدیم. چند سالی بود که ترافیک سایت ما روندی کاهشی داشت و به معنای واقعی کلمه هر کاری از دستمون بر میومد انجام دادیم اما هیچکدوم از افرادی که بهشون مراجعه کرده بودیم نتونسته بودن ریشهی مشکلات رو پیدا کنن. بعد از پیدا کردن و اصلاح اونها، ترافیک و فروش سایت دوبرابر شد.»
Susan Irwin, Spoiled Brat
با اینکه این سایت برای اینکه به سطحی که در سال ۲۰۱۱ داشته برسه راه زیادی داره، اما روندی که در اون هستن در جهت درستی قرار گرفته.
خُب، نتیجه این بود. حالا بریم ببینیم که دلیل این افت شدید در ترافیک جستجو چی بود و برای رفع مشکل چه کاری رو انجام دادیم.
شناسایی جریمه
وقتیکه سایتی با چنین میزانی از کاهش ترافیک روبرو میشه، احتمال زیادی وجود داره که تحت نوعی از جریمههای گوگل باشه؛ چه ازلحاظ الگوریتمی (algorithmic) و چه دستی (manual).
درحالیکه جریمههای دستی معمولاً با یه نامهی دوستداشتنی از طرف گوگل که به شما اعلام میکنه سایتتون جریمه شده همراه هست، شناسایی جریمههای الگوریتمی نیاز یه کم کارآگاه بازی داره!
برای شروع خوبه از Barracuda’s Panguin Tool استفاده کنید تا ترافیک جستجوی شما در معرض آپدیتهای گوگل قرار بگیره (شرح کامل فرآیند در اینجا) و به دنبال نقاط سقوط/کاهش ترافیک بگردید.
در مورد Spoiled Brat، وقتی که ترافیک جستجو رو از اواخر ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ بررسی میکردیم، از پنگوئن برای پوشش آپدیتهای پاندا استفاده کردیم، میتونستیم یه همبستگی خیلی واضح رو ببینیم.
پس اینکه سایت به خاطر محتوای کم/تکراری توسط پاندا جریمه شده حدس معقولی بود.
توجه: از اون جاییکه گوگل داره پاندا و پنگوئن رو در الگوریتمهای هستهی اصلیش تلفیق میکنه و دیگه تاریخ مشخصشدهای برای «آپدیت» وجود نداره، نسبت دادن افت ترافیک به جریمههای خاص خیلی سختتر میشه و احتمالاً تجربه و کنکاش بیشتری رو طلب میکنه.
پیدا کردن علت
خیلی از مشکلاتی که در Toy Universe وجود داشت در این سایت هم دیده میشد (مثل توضیحات تکراری محصولات و عدم وجود محتوا برای صفحات شاخه) اما مشکل گستردهتری هم وجود داشت – این مشکل بازهم از اون دسته مشکلاتی هست که به کرات در سایتهای تجارت الکترونیک با اون روبرو میشم.
به این اسکرینشاتی که از گوگل گرفته شده نگاه کنید: جستجویی که برای دامین انجام شده
گوگل بیش از ۸۵ هزار صفحه رو در این سایت ایندکس کرده.
حالا اگه این نکته رو در نظر بگیریم که حدود 6 هزار محصول در این فروشگاه وجود داره، خیلی واضحه که یه جای کار یه مشکل خیلی اساسی داره!
خُب، مشکل چی بود؟
منوی شاخه قاتل سئو
این نوع منو برای کاربرها خیلی عالیه:
این نوع منو کار رو برای کاربر خیلی راحت میکنه و میتونه از بین هزاران محصول موجود، چیزی رو که دنبالش میگرده بهسرعت پیدا کنه.
اما از دیدگاه سئو …
میتونه یه قاتل باشه.
چون اگه سایت شما بهدرستی تنظیم نشده باشه، این نوع منو میتونه خیلی سریع، هزاران صفحه با محتوای خیلیکم (thin content) رو تولید کنه.
هرزمانی که روی یه گزینه کلیک کنیم، یه URL جدا تولید میکنه:
و اگه تمامی این URLها قابل ایندکس شدن باشن، کسبوکار بسیار معتبر اینترنتی شما از نگاه گوگل تمایزی با مزارع محتوا (content farm) نخواهد داشت.
این اتفاق خوراکِ پاندا است.
خوشبختانه، خبر خوبی هم وجود داره؛ این مشکل به راحتی قابل رفعه.
رفع مشکلات مربوط به ایندکس شدن
وقتی پاندا تونست به خاطر وجود تعداد زیاد صفحات شاخه با محتوای خیلیکم، یکشبه ۸۰٪ از ترافیک جستجوی سایت Ebay رو کاهش بده، گفتن اینکه باید این مشکل رو در فروشگاه اینترنتیتون برطرف کنید اصلاً غیرمنطقی نیست.
آسونترین راه اینه که برای سایت یه سلسلهمراتب (hierarchy) قابل ایندکس شدن رو انتخاب کنید (که عموماً شاخهها و شاید زیرشاخهها خواهد بود) و تمام موارد دیگه (رنگ، اندازه و …) رو از ایندکس خارج کنید (deindex).
این کار باعث میشه تا خیلی سریع از شر اون صفحات اضافه خلاص بشید.
دو روش اصلی برای این کار وجود داره:
- اضافه کردن یه canonical URL به همهی صفحات اضافهای که به وسیله گزینهها تولید میشن، که به شاخه مادر اشاره کنه؛ این کار به باید به گوگل بگه که فقط شاخه مادر رو ایندکس کنه
- اضافه کردن تگ noindex,follow robots به صفحات اضافی تولید شده
با اینکه روش اول ممکنه ازنظر خیلی از افراد بهترین روش باشه اما تجربهی من نشون میده که روش دوم بهتر عمل میکنه؛ بهویژه برای پاکسازی صفحاتی که از قبل دچار bloated index شدهاند.
این گزینهای هست که برای سایت Spoiled Brat انتخاب کردیم و تگ زیر رو
<meta name="robots" content="noindex,follow" />
به بخش بالایی (head section) تمام صفحاتِ گزینهایِ قابل بازشدن بهغیراز شاخهها و زیرشاخهها اضافه کردیم.
وقتی گوگل دوباره سایت رو بررسی کرد، صفحات زیادی از ایندکس خارج شدند:
در زمان نگارش این مقاله، تعداد صفحات ایندکس شده ۳۷٫۶۰۰ بود و انتظارم من این هست که در هفتههای آینده این مقدار کمتر هم بشه.
درسی که میگیریم
همونطور که دیدیم، کاهش ایندکسها (به علاوهی رفع سایر مشکلات سایت که شبیه مطالعهی موردی شماره ۱ بود) باعث شد تا روند نزولی ترافیک جستجوی ارگانیک متوقف بشه و شاهد رشد در این زمینه باشیم.
محتوای تکراری (بهویژه boated indexing) قاتل سایتهای تجارت الکترونیکی محسوب میشه و یکی از اولین مسائلی هست که هنگام بازرسی سایتتون برای سئو باید چک کنید.
موارد کوچک در سئوی تجارت الکترونیک اهمیت دارند
در این مقاله، هیچکدوم از چرخهای سئو رو دوباره اختراع نکردیم اما همونطور که در ابتدا هم به اون اشاره کردم، درک مفاهیم ابتدایی و اعمال بهترین روشها، نسبت به اکثر رقبا در عرصهی تجارت الکترونیک یه برتری به شما میده.
در هر دو مورد مطالعاتی، بهبود وضعیت ترافیک جستجوی ارگانیک در عرض دورهای چهارماهه انجام شده.
در قدم بعدی چه باید کرد…
در این مقاله تصمیم گرفتم که روی خیلی از نکاتی که در دو مورد مطالعاتی مشاهده میشد تاکید کنم چون اشتباههایی هستند که خیلی از سایتهای تجارت الکترونیک مرتکب میشن اما شما شاید مایل باشید تا فهرست ۲۰۰+ تا از بهترین روشهای سئو رو مطالعه کنید تا با خیلی از مسائل و مشکلات دیگه آشنا بشید.
برای دریافت نکات بیشتر در مورد رسیدگی به وبسایتتون و شناسایی مشکلات عمده سئو از این راهنمای من استفاده کنید و مثل همیشه اگه هر سؤالی یا نظری دارید در قسمت زیر با من در میون بذارید!
فوق العاده بود مهندس…
ممنون، مقاله خوبی بود
عالی بود ، تشکر
ترجمه روان و مطلب خيلي خوبي بود
ممنون
با سلام
مقاله خیل خوب و کاربردی بود .
من یک ماهی هست تما محصولاتم رو ویرایش میکنم . قبلا محصولاتم اسم خارجی داشت و لینک هم خارجی بود ولی الان با نم محصول رو به فارسی نوشتم و لینک هم فارسی شد و توضیحات اختصاصی هم برای هر محصول درج کردم . فارسی سازی نام و لینک کار درستی بود ؟
تو یک مقاله خودم نام محصول رو در توضیحات با اندازه H1 بنویس و در کلمات کلیدی هم درج کنید ! شما نوشتین با H2 تایپ کنین !؟!؟!
ممنون بابت مقاله عالی بود ….
خواهش میکنم 🙂 بسته به شاخه فعالیتتون داره. اگر کاربرها کلمات کلیدی مورد نظر شما رو فارسی جستجو میکنن، این کار میتونه خیلی مفید باشه. اصول سئو میگه که در هر صفحه بهتره که از یک H1 استفاده بشه. اینطوری قدرت بیشتری به اون عبارت داده میشه (توسط موتور جستجو). اگر دو تا H1 استفاده کنید ارزش هر دوشون نصف میشه. حالا در پرستاشاپ معمولاً در تمام قالبها، نام محصول به صورت پیشفرض در تگ H1 قرار داره. پس بهتره که دیگه در توضیحات از H1 استفاده نشه. کلمات کلیدی در حال حاضر دیگه توسط گوگل بررسی نمیشه و شما هر چقدر هم چیزی توش بنویسید فایدهای نداره. (معلوم نیست در آینده هم اینطور بمونه البته). بهترین کار اینه که نام محصول رو طوری بنویسید که برای کاربری که داخل سایت، در شاخهها داره میگرده، کامل مفهوم باشه. اما برای… ادامه دیدگاه »
ضمن عرض سلام و تشکر از مطلب مفیدتون. برا افرادی مثل من که تخصص کدنویسی نداریم فهم بخشی از مطالب یکم دشواره . در ذیل بخش (رفع مشکلات مربوط به ایندکس شدن) دو تا راه حل گفته شده که سوالم اینجاست که در پرستاشاپ چطور باید اعمال بشن؟
سلام
باید بگم که یکی از بهترین مقاله های سئو یی بود که در عمرم خوندم دست مریزاد
یه خواهش دارم از شما
از این د ست مطالب و تولید محتوا در وب سایت قرار بدید
با اینکه طولانی هستند اما به شدت خواندنی و لذت بخش
همچین وبلاگ هایی مانند:
https://ahrefs.com/blog/author/david-mcsweeney/
و مانند اینها که مثال ها علنی می زنند
لطفا مطلب بعدی وب سایت فصل اول رو ادامه همچین مقالاتی در نظر بگیرید
ممنونم خیلی مفید بود
من این مقاله رو چند ماه پیش خونده بودم و امروز هم با دقت خیلی زیادی چند بار خوندمش. به نظرم اقداماتی که داخلش توصیه شده اکثرا درست هستند و ما هم داریم چنین اقداماتی رو انجام میدیم. فقط سوالی که برام پیش اومده اینه که این دو سایتی که داخل این مقاله معرفی شدن لااقل در سیستم رنکینگ الکسا وضعیت اصلا خوبی رو ندارند و چطور شده که به عنوان الگوی پیشرفت معرفی شدن. با این حال که از زمان نوشته شدن این مقاله مدت زمان زیادی هم میگذره و انتظار میرفت که وضعیت رتبه الکسای حداقل متوسطی داشته باشن
رتبهی الکسا معیار درستی برای موفقیت یک فروشگاه اینترنتی نیست. علاوه بر این عوامل خیلی زیادی میتونه در عملکرد یک فروشگاه اینترنتی تاثیر گذار باشه که زمان نوشته شدن این مقاله (در سایت اصلی) به این طرف سر این فروشگاه اومده باشه.
اما سایت ahrefs.com یک سایت معتبر در زمینه سئو و آنالیز سایت هست و ابزارهاش از قدرتمندترین ابزارهای موجوده (اگر نگیم قدرتمندترین).
در یک گزارشی که تمام رباتهای وب رو بررسی کرده بودند، بعد از ربات گوگل، ربات ahrefs قدرتمندترین ربات بود.
بنابر این موارد و سایر مقالات در این زمینه در وب نشان از این داره که این موارد تا حد بسیار زیادی برای سئوی یک فروشگاه اینترنتی لازم و مفید هستند.
بسیار عالی بود .
در قسمت تغییرات در وبلاک در متن بالا گفتین از ساب دامین به ساب فولدر انتقال دادیم .
الان در پرستا از سه روش میتونیم وبلاگ بزنیم .
روش اول : ساب دامین
روش دوم : ساب دایرکتور ( ترجیحا با وردپرس )
روش سوم : ماژول وبلاگ بخریم براش
روش اول که ساب دامین باشه طبق گفته های بالا اشتباه و لی بین روش دوم و سوم شما کدوم رو پیشنهاد میکنین ؟
و کدوم تاثیر بهتری داره ؟
ببينيد داخل مطلب نوشته كه از اينكه شاخه هاي تو در تو و زياد ايجاد كنيد بپرهيزيد . حالا سوال اينجاست كه فرض كنيد من يه شاخه به نام تلويزيون دارم و ميخوام براي اين شاخه دسته هاي ديگري چون بر اساس برند و بر اساس سايز و بر اساس كيفيت تصوير بسازم كه حالا ميخوام بدونم ايا ساخت اين زير شاخه ها طبق گفته هاي اين مطلب از لحاظ سئو مشكل ايجاد مي كنه چون من ديدم در پرستاشاپ وقتي مثلا يك محصولي رو انتخاب مي كنم پشت سر هم شاخه ها رو توي URL نشون نميده كه احتمال ميدم خود پرستاشاپ هوشمندانه اينكار رو براي بهبود سئو انجام ميده
ايا درسته ؟
مقاله خیلی خوب و کاربردی ای بود و نکات ریزی داشت که خیلی بهشون توجه نداشتم.ممنون بابت ترجمه روون و خوب
سلام ، یه سوال ما الان در ماژول لایه ها ( بالای صفحه روی 4 تا کلیک ساخت ایندکس url و…. ) کلیک میکنیم تا بروز شود . تا بتوانیم از قسمت فیلتر سایت وقتی فیلتری رو انجام میدیم بتونیم url رو کپی کنیم و به دیگران بدیم تا بتوانند وارد سیت بشن و فیلتر هایی که انتخاب کردیم براشون اعمال بشه !!
در توضیحات بالا فروشگاه لباس همین کار رو کرده بود که قاتل سئو بهش گفته شده بود !
در پرستا هم سیستم همینطور هست !؟ باید کد یا دستوری اعمال کنیم تا گوگل ایندکس نکنه !؟
مهم اینه که اجازه ندید این لینکها ایندکس بشه. تو تنظیمات ماژول ناوبری لایهای این گزینه وجود داره. ویدیوی زیر رو ببین.
ماژول جستجوی لایهای (ناوبری لایهای) در پرستاشاپ
خیلی مفید بود
“بهینهسازی تگهای عنوان شاخه”
منظور از عبارت فوق که در مقاله استفاده شده است(مورد: بهینه سازی صفحات شاخه)همان عنوان متای شاخه هست؟
بله
با تشکر از پاسختون
سلام . این بهینه سازی که شما انجام دادید روی سایت پرستاشاپی بوده یا ورد پرس ؟ چون برام مهم هست مبحث اسچما رو چطوری پیاده سازی کردید روی پرستاشاپ . ممنون
سلام خدمت تيم محبوب فصل اول
بدليل مشغله كاري نميرسم تمامي موارد رو روي دامنه خودم اعمال كنم.
كسي رو معرفي مي كنيد كه با دريافت هزينه اعمال كند؟
ممنون
تو پرستاشاپ تگ عنوان محصول همان نام محصول هست، برای بهینه سازی موردی که در “بهینهسازی تگهای عنوان محصول
” گفته شد چطور میشه عمل کرد؟