ماژول جستجوی لایهای (ناوبری لایهای) در پرستاشاپ
تا اینجا تقریباً با دو تا از منوهای مهم پرستاشاپ یعنی «تظیمات» و «کاتالوگ» و همچنین روال «افزدودن محصول» به صورت کامل و دقیق آشنا شدیم و کار با تمام بخشهای این منوها رو یاد گرفتیم.
حالا نوبت رسیده به یکی از مهمترین و کاربردیترین ماژولهای پرستاشاپ که به صورت پیشفرض و رایگان نصب هست و فقط نیاز به پیکربندی داره.
چرا باید از ماژول جستجوی لایهای استفاده کنیم؟
الگوی خرید (چه در دنیای آفلاین و چه در دنیای آنلاین) در اکثر مواقع به این صورته که محصول یا خدمات با توجه به «نیاز» و «محدودیتها» توسط مشتری انتخاب میشه. به عبارت دیگه ابتدا یک نیاز به وجود میاد و حالا برای رفع این نیاز، مشتری با توجه به محدودیتهاش (مالی، علایق، سبک زندگی و…) راهی بازار (آفلاین یا آنلاین) میشه و به ارائه کنندهی محصول/خدمات مورد نیازش که برسه با توجه به دو موردی که در بالا ذکر شد، خریدش رو انجام میده.
برای مثال وقتی یک مشتری برای خرید یک شلوار راهی بازار آفلاین میشه، فروشنده اول ازش میپرسه که چه نوع (شاخه) محصولی رو نیاز داره. بعد از اینکه وارد شاخهی شلوارها بشه سوالهای بعدی میتونن اینها باشند:
- چه سبکی دوست داری؟
- چه رنگی میخوای؟
- جنسش چی باشه؟ پارچهای یا جین یا کتون؟
- برند خاصی مد نظرته؟
- چه سایزی؟
و کلی سوال دیگه که بتونه از بین دهها/صدها/هزاران مدل شلواری که داره، یک تعداد محدودی شلوار رو به مشتری نمایش بده و مشتری حالا از بین اونها، انتخابش رو انجام بده و خرید کنه. حالا تصور کنید فروشنده این کار رو نکنه و مشتری مجبور باشه بین صد مدل شلوار خودش دونه دونه بگرده و تست کنه ببینه اندازهاش هست و حالا که انتخاب کرد ببینه اصلا قیمتش مناسب نیست. معمولاً سردرگم و نا امید و دلچرکین اون فروشگاه رو ترک میکنه.
حالا همین اتفاق در فروشگاه آنلاین هم میافته. مشتری که به قصد خرید وارد سایت بشه، اول شاخهاش رو انتخاب میکنه (با استفاده از منو). حالا با تعداد زیادی شلوار روبرو میشه. چطوری دونه دونه این شلوارها رو باز کنه و بررسی کنه (چون در بخش شاخه، نهایتاً اسم و قیمت و رنگهای محصول وجود داره)؟ و دهها پارامتر دیگه هست که مشتری مد نظر داره و با توجه به اونها، تعداد زیادی از محصولات موجود اصلاً مناسب اون مشتری نیست. پس بهتره که بتونه با استفاده از یه سری فیلتر تعداد محصولات رو محدود کنه و از بین اونها انتخاب و خرید کنه.
پیشنیازها در پرستاشاپ
برای پیکربندی و استفاده از این ماژول، باید حتماً محصولاتتون داخل شاخه قرار گرفته باشه، چون این ماژول فقط در صفحات شاخهها به نمایش در میاد. مورد بعدی که ضروری نیست اما اگر انجام بشه میتونه خیلی مفید باشه اینه که در صورت امکان به هر محصول ترکیب و ویژگی اختصاص بدید.
پیکربندی ماژول جستجوی لایهای در پرستاشاپ
برای پیکربندی ماژول «بخش جستجوی لایهای» (Navigation Layered Block) یا همون ناوبری لایهای، موارد زیر رو انجام بدید:
- مراجعه به «ماژولها > ماژولها و سرویسها»
- جستجوی عبارت «بخش جستجوی لایهای».
- توجه: ممکنه به دلیل استفاده از «ی» استاندارد فارسی، با جستجوی نام کامل ماژول، ماژول رو پیدا نکنید. برای مقابله با این مشکل کافیه فقط «بخش جستجو» رو در کادر تایپ کنید و ماژول مورد نظر رو انتخاب کنید، یا نام انگلیسی ماژول (Navigation Layered Block) رو جستجو کنید.
- کلیک روی «پیکربندی» ماژول
- کلیک روی «افزودن قالب جدید»
- انتخاب «نام» برای قالب
- انتخاب «شاخههای استفاده شده برای این قالب»
- تنظیم «فیلترها»
- تنظیم «ظاهر فیلترها» (در صورت نیاز به تغییر)
- تنظیم «محدودیت نتایج فیلتر» (در صورت نیاز به تغییر)
- کلیک روی «ذخیره»
- تنظیم پارامترهای بخش «تنظیمات/پیکربندی»
- کلیک روی «ذخیره»
با همین ۱۲ مرحله شما برای شاخه(ها)ی مورد نظرتون، این ماژول رو فعال کردید. معمولاً بهتره که برای هر شاخه، یک قالب جدا ایجاد کنید، چرا که در هر شاخه ممکنه به فیلترهای متفاوتی نیاز داشته باشید. اما اجباری در این کار نیست و میتونید یک قالب واحد برای تمام شاخهها ایجاد کنید و فقط در بخش تنظیمات (مرحله ۱۱) حتماً «مخفی کردن ارزشهای فیلتر با هر محصولی که تناسب ندارد» رو روی «خیر» قرار بدید.
یادتون نره که بعد از فعال کردن این ماژول برای هر شاخه، به اون شاخه سر بزنید و فیلترهای مختلف رو تست کنید و مطئن بشید که مشکلی رخ نده.
در این ویدیو ابتدا مثالهایی از استفاده از جستجوی لایهای در سایت digikala.com و asos.com با هم میبینیم. بعد نحوهی پیکربندی و کار با این ماژول جستجوی لایهای (ناوبری لایهای) رو در پرستاشاپ ۱.۶ با هم میبینیم.
خلاصه:
- مراجعه به «ماژولها > ماژولها و سرویسها»
- جستجوی عبارت «بخش جستجوی لایهای».
- توجه: ممکنه به دلیل استفاده از «ی» استاندارد فارسی، با جستجوی نام کامل ماژول، ماژول رو پیدا نکنید. برای مقابله با این مشکل کافیه فقط «بخش جستجو» رو در کادر تایپ کنید و ماژول مورد نظر رو انتخاب کنید، یا نام انگلیسی ماژول (Navigation Layered Block) رو جستجو کنید.
- کلیک روی «پیکربندی» ماژول
- کلیک روی «افزودن قالب جدید»
- انتخاب «نام» برای قالب
- انتخاب «شاخههای استفاده شده برای این قالب»
- تنظیم «فیلترها»
- تنظیم «ظاهر فیلترها» (در صورت نیاز به تغییر)
- تنظیم «محدودیت نتایج فیلتر» (در صورت نیاز به تغییر)
- کلیک روی «ذخیره»
- تنظیم پارامترهای بخش «تنظیمات/پیکربندی»
- کلیک روی «ذخیره»
لینکها:
- کانال تلگرام فصل اول: https://telegram.me/fasleaval
سلام . اگر گزینه ی بروزرسانی این ماژول رو بزنیم و آپدیت کنیم مشکلی پیش نمیاد؟
سلام جمشید جان
معمولاً با بهروزرسانی نباید مشکلی پیش بیاد و نمیاد. اما گاهی اوقات به دلایل مختلفی از جمله دستکاری کد، نصب ماژول یا قالب غیر استاندارد و… ممکنه با بروزرسانی به مشکل بر بخورید.
محافظهکارانهترین کاری که میشه انجام داد اینه که اول یه فول-بکآپ از سایت بگیرید، بعد دونه دونه ماژولها رو بهروزرسانی کنید و بعد از بهروزرسانی هر کدوم به بخشهای مختلف سایت سر بزنید تا مطمئن بشید مشکلی پیش نیومده و بعد برید سراغ ماژول بعدی.
سلام امیر جان جا داره ازت بابت این آموزش تشکر کنم
یک سوال داشتم من از ماژول دسته بندی ویژگیها استفاده می کنم آیا امکانش هست اون مشخصه های که در این ماژول معرفی کردم رو , برای قسمت فیلتر ماژول جستجوی لایهای (ناوبری لایهای) استفاده کنم؟
سلام میلاد جان. خواهش میکنم.
من با این ماژولی که گفتی کار نکردم. باید از توسعهدهندهاش بپرسی یا اینکه خودت تست کنی.
سپاس از شما به جرات میتوانم بیان کنم که آموزشی به این خوبی در مورد ناوبری لایه ای در اینترنت ندیدم. کم لطفی دیدم اگر پیام تشکر برای شما خوبان درج نکنم.
ممنون از لطف شما 🙂
سلام
من همه این کارهارو انجام دادم اما فعال نمیشه تو سایت
لطفا راهنمایی کنید
ستون سمت راست/چپ فعاله؟ شاخه ایجاد کردید و محصولات رو درون شاخهها قرار دادید؟
خسته نباشید اموزش ها عالیه
یه سوالی دارم
من تو بخش مشخصه ها مشخصه محصول رو وارد کردم وقتی وارد اون شاخه خاص شدم دیدم این فیتر بر اساس اون مشخصه ها ساخته شده
بدون اینکه من تو بخش جستجوی لایه ای ….. برم
این دوتا فرق دارن با هم یا یکی هستن
سلامت باشید، لطف دارید.
من متوجه سوالتون نشدم.
من تو بخش مشخصه ها رفتم و اونجا چند تا ترکیب ساختم حالا تو صفحه categry های هرمحصول فیلتر هایی ایجاد شده مقادیرشون هم هموناییه که من تو بخش مشخصه ها وارد کرده بود .
در حالی که طبق اموزش ها باید فیلتر هارو از بخش جستجوی لایه ای ناوبری ایجاد کرد .
میخوام بدونم انی که تو صفحات من اومده چیه ؟؟
اگر بتونی یک اسکرین شات یا لینکی بدی که خیلی راحت تر میتونم نظر بدم. ولی حالا تیتر اون بخشی که این مشخصهها رو داره نشون میده چیه؟ ماژول ناوبری لایه ای غیرفعاله؟
سلام ممنون از ویدیو زیبا
یک سوالی داشتم من در فروشگاهم جستجو لایهای فعال هست
و میخوام توی سایتم یک بنری بزنم ولینک بدم مثلا محصولات شیاومی تا 100 هزار تومان
و از طریق جستحو لایه ای سایت تنظیم کردم تا 100 هزار و لینک بالا نوار رو برداشتم
منتهی زمانی که لینک رو توی یک تب دیگر باز میکنم کل محصولات اون شاخه رو میاره و فیلتر رو در نظر نمیگیره
امکانش هست راهنمایی کنید ؟
سلام خواهش میکنم.
ظاهراً برای قیمت این مشکل وجود داره من در حال حاضر راه حلی برای این مورد ندارم.
اما یه راه حل اینه که برای محصولات شیاومی زیر ۱۰۰ هزار تومن یک برچسب ایجاد کنید مثلا xiaomiunder100t و بعد بنر رو به این برچسب لینک بدید. (منوی کاتالوگ > برچسبها) من یه چیز کلی گفتم. جزئیاتش رو خودتون باید پیدا کنید. یه ذره باهاش (بخش برچسبها) کار کنید دستتون میاد.
فقط یادتون باشه اگر نوسان قیمت یک محصول باعث خارج/وارد شدنش از/به این رنج قیمتی بشه باید برچسبش رو هم اصلاح کنید. چون طبعاً خودکار نمیتونه قیمت رو تشخیص بده.
ممنون از پاسختون
فهمیدم فقط یک سوال من بخش برچسبهای سایتم تو صفحه غیر فعاله
الان یدونه ساختم برچسب ولی میخوام بدونم لینکش چی میشه ؟ از کجا باشد پیدا کنم
در قسمت جستجوی سایت اون عبارت رو بنویسید و جستجو رو بزنید. بعد لینک تولید شده رو آدرس-بار مرورگر میشه اون آدرسی که دنبالش هستید.
سلام خسته نباشید اقا امیر من چند وقتی می شه با سایت شما آشنا شدم واقعا مطالبتون ممتاز و بی رقیبه در مورد بحث امروز شما تو2 سوال داشتم یکی اینکه داخل ویدیو به قسمت جستوجوی افقی (اونجا حافظه و پردازنده و … رو انتخاب کردید ) سایت دیجی کالا اشاره کردید ایا راهی یا ماژولی هست که جستوجو رو به صورت افقی نمایش بده و گوشه نباشه چون اکثرا نمی بینن
2-اکثرا الان اکثرا کاربرا با موبایل وارد می شن دیگه این فیلترا رو نمی تونن ببینن ایا ماژولی هست مثل دیجی کالا که یک دکمه برای نسخه ی موبایلش گذاشته که کاربرا به راحتی فیلتر کنن دقیق مثل همین جستوجو ناوبری لایه ای
این موارد مربوط به قالب میشه معمولا. ولی جستجو کنید تو گوگل شاید ماژولش هم پیدا کنید.
با سلام و تشکر از آموزش عالیتون ، من تو این ماژول تو قسمت انتخاب شاخه بندی به مشکل برخوردم ، تو قسمت انتخاب شاخه شاخه هارو واسم نمیاره و فقط “خانه” رو واسم آورده که اونم باز نمیشه تا شاخه بندیامو ببینم،راهنماییم میکنین؟؟؟
سلام امیرحسین جان، ممنون از آموزش خوب و کاملی که برامون درست کردی، من ویدئو رو به دقت دیدم و چندتا سوال دارم :
1- فقط فیلترهای وضعیت، دسترسی، تولیدکننده و دسته بندی هارو میشه اجازه ایندکس شدن یا نشدنشون رو تنظیم کرد؟ پس بقیه فیلترها که اتفاقا مهمتر هم هستند قراره ایندکس بشن و محتوای تکراری توی سایت ایجاد بشه؟
2- راهی وجود داره که لینک فیلترهایی مثل قیمت و شاخه ها و … رو انگلیسی کرد؟ هم برای عملکردشون هم یکدست شدن لینک تمام قسمت ها در سایت
3- اگه چند تا فیلتر رو اعمال کنم و لینک نهایی رو داخل منو قرار بدم اون لینک توسط گوگل ایندکس میشه درسته؟ چطور میتونم به اون لینک خاصیت نو ایندکس بدم؟ با نوفالو که فرق داره درسته؟
خواهش میکنم. ۱. این سوال رو باید بیشتر بررسی کنم و بعدا جوابش رو همینجا ویرایش میکنم. اما بعید میدونم که هیچ کدوم از لینک های ناوبری لایه ای ایندکس بشن. ۲. هر قسمتی که توی پرستاشاپ فارسی هست، یعنی از بخش ترجمهها اعمال شده (به جز مواردی که ماژولهای فارسی تولید میکنند). بنابراین از بخش ترجمهها میتونید تغییرشون بدید. فکر میکنم از ترجمه ماژول ها و ماژول ناوبری لایه ای این کار رو بتونید انجام بدید. ۳. یه لینک صرفا خودش ایندکس نمیشه. لینک یه صفحه که محتوایی داشته باشه ایندکس میشه. حالا شما چون در تنظیمات ماژول گفتید نو ایندکس، ایندکس نمیشه، اما باز برمیگرده به سوال یک. نو فالو هم یعنی که اگر این لینک در یک صفحهای بود و خزنده گوگل (یا هر ربات حرف گوش کن دیگهای) بهش رسید، وارد صفحه اون لینک نشه که… ادامه دیدگاه »
2- از قسمت ترجمه ها فقط لینک قیمت رو میشه تغییر داد. لینک بخش های دیگه مثل ” شاخهها” با خود متن “شاخهها” توی ظاهر ماژول یکی هست و اگر تغییر داده بشه توی ظاهر هم تغییر داده میشه
3- “لینک یه صفحه که محتوایی داشته باشه ایندکس میشه” این جمله رو دقیقا متوجه نشدم ولی با توضیحی که در مورد نوفالو دادید قاعدتا وقتی لینکی در منو بصورت نوفالو قرار بگیره خزنده گوگل نباید وارد اون بشه و احتمالا ایندکس هم نمیشه ولی نمیشه این رو با قطعیت گفت
سلام امیرحسین جان،
در مورد سوال 1 که محسن پرسیده و گفتی باید بررسی کنی خواستم بپرسم اقدامی انجام دادین یا خیر؟
(فکر کنم مقادیر ناوبری لایه ای که انخاب میشه # به لینک اضافه میشه و گوگل محتویات بعد از # رو ایندکس نمیکنه چون اجکس هست). من متوجه شدم که صفحات کتگوریم نوایندکس هست و با سرچش که کردم گویا بخاطر ماژول ناوبری لایه ای هست که روی خیر گذاشتم گزینه های مربوط به ربات ها رو در تنظیمات ماژول. خواستم بدونم بررسی انجام دادین شما؟ و اینکه توی ویدیو که فرمودین داپلیکیت پیش نیاد آیا با فعال کردن قابلیت ایندکس کردن ربات ها برای شاخه ها آیا مشکلی پیش میاد؟
حقیقتا فرصت نکردم بررسی کنم.
من هرچی سرک کشیدم تو بخش ترجمه ها نتونستم او کلمه کاتالوگ بالای جستجوی ناوبری رو پیدا کنم و تغییر بدم . لطفا راهنمایی کنید چجوری باید متن دلخواه رو بجاش بزارم
اگر عبارتی رو در پرستاشاپ بخواید ترجمه کنید میتونید از منوی «بومی سازی > ترجمهها» این کار رو انجام بدید. وقتی به این منو مراجعه کردید، در بخش «اصلاح ترجمهها» به این ترتیب عمل کنید: ۱. انتخاب نوع ترجمه – ترجمههای بخش کاربری: تمام بخشهای پیشفرض پرستاشاپ که توسط ماژولها ساخته نمیشوند و در بخش فروشگاهی قابل رویت هستند. – ترجمههای بخش مدیریت: تمام عبارات بخش مدیریت که توسط ماژولها ساخته نمیشوند. – ترجمههای پیامهای خطا – ترجمههای نام فیلد – ترجمههای ماژول: تمام عبارات ماژولها در بخش مدیریت و فروشگاهی – ترجمههای PDF – ترجمههای رایانامه: ترجمه و اصلاح ساختار و استایل کامل تمامی ایمیلهایی که از سمت فروشگاه به مشتری و… ارسال میشود. ۲. انتخاب قالب ۳. انتخاب زبان ۴. کلیک روی دکمهی اصلاح (توجه در این بخش اگر با خطایی روبرو شدید، پیام خطا را مستقیم برای… ادامه دیدگاه »
سلام و تشکر بابت آموزش خوبتون.من تمام نکاتی که فرمودین رو موبه مو انجام دادم ولی تو سایت هیچ تغییری اعمال نشد متاسفانه.در قسمت تنظیمات پیشرفته هم ستون ها رو فعال کردم و category رو در هر دو ستون فعال کردم بلکه مشکل حل بشه ولی ….به نظرتون ایراد کار کجاست؟
ادمین عزیز مشکل حل شد.ممنون
سلام. امیر حسین جان سوالی که من دارم و نتونستم فعلا جواب بگیرم در مورد URL همین فیلتر ها می باشد. ببینید در حال حاضر مثلا وقتی تیک فیلتری رو میزنیم در قسمت URL حروفی نظیر اندرلاین و # پدیدار می شه که حالا از اونجایی که میگن که در URL نباید این حروف باشه باید چه کاری کرد و ایا اصلا مشکل ایجاد میشه ؟ چون الان ما می خواهیم داخل یگ مطلبی به فرض مثال به ” تلویزیون 43 اینچ ” لینک بدیم و از اونجایی که توی دسته بندی هامون همچین شاخه ای که بر اساس سایز باشه رو نداریم پس مجبوریم که از قسمت فیلتر ها, تیک گزینه “43 اینچ” را انتخاب کنیم و URL اون رو برداریم و به اون کلمه کلیدی ” تلویزیون 43 اینچ ” لینک بدیم که میخواهیم بدونیم ایا از دید… ادامه دیدگاه »
طبق این ویدیوی آموزشی شما باید لینک های ماژول ناوبری لایه ای رو نو ایندکس کنید.
بنابراین نگرانی ای وجود نداره.
سلام من محصولات وارد شاخه ها کردم ویژگی دادم هر کاری لازم بوده انجام دادم و فعال نمیشه و چیزی نمایش داده نمیشه
مشکل کارم کجاست ؟
اگر طبق ویدیو پیش رفته باشید، احتمال داره که ستون چپ در شاخه ها برای شما غیرفعال باشه. میتونید لینک سایتتون رو بفرستید تا چک کنیم.
سلام وقت بخیر
عالی
استفاده کردم
فقط سمت راست که فیلترها رو نمایش میده میخوام همه اعداد فارسی باشه
امکانش هست ؟
قالب پاندا سانی تو هست.
متشکرم
چرا ادامه فیلم ها نیست که دانلود کنیم؟
سلام و تشکر از سایت و مطالب مفیدتون ، متاسفانه من به روز رسانی این ماژول رو زدم و باعث شد از لیست ماژولهام حذف بشه. چه کار کنم که باز ماژول برام بیاد؟
با درود و سپاس از آموزش سودمند شما. یک پرسش داشتم اگر ممکنه بگین گزینه های فهرست سازی برای موتورهای جستجو رو باید فعال کنیم یا خیر؟ چون الان در گوگل وبمستر چند شاخه و زیرشاخه وجود داره که به هیچ عنوان ایندکس نمی شه و گوگل ایراد گرفته و دوستان گفتند به خاطر فعال نبودن این گزینه ها هست. اما شما در آموزش گفتید اگر مشکل دابلیکت به وجود نمیاد اینها رو فعال کنید. به نظرتون باید این 4 مورد رو فعال کنیم یا خیر؟ و اگر فعال کردیم برای جلوگیری از دابلیکیت راهی هست؟